Talk-to-Walk

Zit je vast? Wil je iets anders? 
Weet je even niet hoe je verder kunt?

De oplossing zit in jezelf, maar is soms lastig om bij te komen. Door te luisteren en prikkelende vragen te stellen, help ik je om je aan je  eigen wijsheid the herinneren. 

Als beweegconsulent neem ik u mee op pad. We lopen samen, en we vinden samen pratend openingen om een nieuw doel te bepalen. We wandelen zodat we in beweging vooruit gaan. In beweging komen is vooruitgang, soms met kleine stapjes, en soms even flink doorlopen.  Door samen te bewegen ontstaat een sfeer van openheid. Je kunt praten, spuien, boos zijn. De wandeling wordt aangevuld met mindfulness- en ademhalingsoefeningen, en met energizers. Na een uur sluiten we af met een bodyscan en overleggen wat je zelf tussen de volgende afspraak kunt doen. 

De voordelen van wandelen

Wandelen verbetert je humeur en vermindert stress. Gelijkmatige, niet al te inspannende activiteiten hebben het grootste effect op je stemming. Wie ontspant en positieve gevoelens heeft, ziet alles door een zonnigere bril. En een positieve stemming leidt tot creativiteit en flexibeler denken. Recente onderzoeken wezen al uit dat wandelen veel creatiever maakt dan stilzitten. Mensen zijn lopend beter in staat om verschillende alternatieve oplossingen voor problemen te verzinnen. Het lijkt erop dat divergent denken stimuleert: het maakt je blik ruimer, je denkt meer out of the box.