Brisk walking

Wat is brisk walking?

Brisk walking is veilig en verantwoord bewegen voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie. Het is meer dan je ene voet voor de andere voet zetten, het is een krachtige manier van lopen waarbij de grote spiergroepen van de armen en benen in een herhalend, ritmisch patroon worden gebruikt. Hoewel Brisk walking een bewegingsvorm is met een lage intensiteit biedt het alle voordelen van fysiek intensieve sporten . Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit.  Door op deze zeer bewuste manier te gaan wandelen krijg je een hoop rendement aan gezondheidseffecten. 

Brisk walking traint het lichaam maar wordt toch niet te zwaar belast en daarnaast houdt deze vorm van bewegen ons brein gezond. Bij deze plezierige vorm van bewegen in de buitenlucht worden conditie en spierkracht opgebouwd zonder het lichaam te forceren ook worden de cognitieve functies van het brein gestimuleerd.


Brisk walken is goed voor zowel je lichaam als je brein. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen. Wel is het belangrijk om op te letten wat je houding is en hoe je wandelt. We willen natuurlijk ons lichaam oppeppen, en niet te erg vermoeien. Tijdens een Brisk walk training zal ik je uitleggen hoe je op een juiste manier kan Brisk walken.

Brisk walk training


Kan zowel in een een groep of individueel te reserveren. Op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur start bij het Activum aan de sportveldenweg Hoogeveen een Brisk walk groep. Kom je proeflopen dan graag een belletje of mailtje vooraf. 

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? 

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.